COMPAREIXENÇA DEL CONSELL GENERAL DE CAMBRES AL CONGRÉS DELS DIPUTATS CONTRA LES OCUPACIONS

El Ple del Congrés dels Diputats  va admetre a tràmit una proposició de Llei per accelerar els desnonaments en cas d’ocupacions il·legals d’habitatges

Ahir dimarts, 27 de juny de 2017, el Sr. Pere Ribera, President de la Cambra de la Propietat de Manresa, comissionat pel Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, ha comparegut davant la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats a petició de la Diputada del PdCAT Sra. Lourdes Ciuró, donant suport a la proposta de reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil per tal d’agilitzar el procés de recuperació  de les finques ocupades il·legalment.

19453149_1864440863882442_7705366776326689012_o

El passat dimarts 14 de març el Ple del Congrés dels Diputats  va admetre a tràmit una proposició de Llei per accelerar els desnonaments en cas d’ocupacions il·legals d’habitatges. Aquesta proposició de Llei preveu la modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil per tal d’accelerar els terminis en els desnonaments davant les ocupacions. Ara com ara els tràmits que fan possible la recuperació dels habitatges són molt lents.

Aquesta proposta pretén que qui ocupi il·legalment un habitatge hagi de desallotjar-lo per ordre judicial immediatament, llevat que acrediti en un curt termini un títol de propietat o lloguer que l’habiliti per romandre-hi. Aquestes mesures no es podrien aplicar per a desallotjar persones que impaguen les rendes de lloguer o les quotes hipotecàries, ni tampoc s’hi podrien acollir els grans tenidors de finques. Aquesta proposició va adreçada a protegir els petits propietaris o persones que visquin en un habitatge social adjudicat, i que han vist “okupada” casa seva de forma il·legal.

Links dels vídeos de les intervencions:

VIDEO 1 INTERVENCIÓN DE LAS CAMARAS DE LA PROPIEDAD URBANA DE CATALUNYA

VIDEO 2 INTERVENCIÓN DE LAS CÁMARAS DE LA PROPIEDAD URBANA DE CATALUNYA